estudij.meolic.com
Vrsto let sem bil zaposlen na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko na Univerzi v Mariboru. V tistem času sem tvoril nekatere statične spletne strani, ki so mi bile v pomoč pri poučevanju. Še vedno jih posodabljam, zato ostajajo uporabne. Za vso gradivo, ki je na portalu estudij.meolic.com, dovoljujem prosto uporabo za vse namene. Za gradiva, ki jih dobite s sledenjem povezav na tuje strani, upoštevajte njihove avtorske pravice.

Matematika za višje šole

Prikazana snov je bila zajeta v predmet Računalniško vodeni procesi 1, ki sem predaval na Višji strokovni soli v Murski Soboti (program Informatika) do šolskega leta 2007/08. Po prenovi programov je bil predmet ukinjen.

Gradivo

Že skrivalnice z imenom so nakazovale, da matematični predmet na višješolskem programu Informatika ni preveč zaželjen. Kakorkoli, prve generacije mojih študentov z njim niso imele problemov, so bile pa težave iz leta v leto večje. Izpadlo je, kot da osnovne in srednje šole v Sloveniji matematiko odrivajo vedno bolj na rob, saj so študenti izkazovali vedno slabše predznanje in vedno večje nezanimanje za to snov.

Moje mnenje je, da tehnika brez matematike ne more obstajati. Zato svoje gradivo za ta predmet dajem na splet. V nasprotju z izjavo na vrhu strani, je objavljena skripta zaenkrat zaščitena in kot avtor ne dovoljujem razširjanja v tiskani obliki in v komercialne namene. Prav tako ne dovoljujem objave na spletu na katerikoli drugi strani razen na tej. Lahko pa gradivo brez obveznosti presnamete na enega ali več svojih računalnikov, lahko si ga natisnete za osebno uporabo, v nespremenjeni elektronski obliki pa ga lahko tudi pošljete svojim prijateljem na mediju, po el. pošti oz. kako drugače.

Moja želja je, da bi iz podanega gradiva zrasel odprtokodni matematični projekt. Če ste študent(ka) matematike ali pa le ljubitelj matematike in bi želeli sodelovati, mi prosim pišite na robert@meolic.com in vam bom bolj podrobno razložil.

Povezave

Knjige in priročniki